Beställ Karta

Om du är intresserad av att beställa en ny orienteringskarta av oss eller har frågor som inte besvaras på hemsidan kan du jättegärna kontakta oss på de kontaktuppgifter som finns nedan.

Kontakt

kartkompaniet@gmail.com
Noa: noa.helgars@gmail.com

Ytterligare information

Vi producerar orienteringskartor åt kunder i skalor mellan 1:500 – 1:15000 efter
önskemål om detaljrikedom och yta. Ju större skala desto mindre blir kostnaden
per kvadratmeter då arbetsinsatsen per yta blir mindre men ytan kartan täcker
blir större. Vi använder för skolkartor en lite modifierad ISSOM 2019 kartnorm med samma tecken men vissa modifierade betydelser. Speciella tecken kan variera från karta till karta men grunden är alltid densamma. För sprintkartor åt klubbar används däremot alltid senaste kartnormen om inte annat specifikt önskas.

När det gäller skolkartor tar vi oftast runt 3 månader på oss från första kontakten till att färdiga produkten kan levereras. För riktiga sprintkartor kan det ta något längre tid. Tidsåtgången kan dock variera ganska mycket, bland annat beroende på hur uppdraget ser ut och hur snabbt vi kommer till ett avtal med kunden. Nedan finns en tabell med priser för våra tjänster. Priserna är ungefärliga samt kan förhandlas med kunden. Tillsammans kan vi även erbjuda tips på lektioner eller guide i hur man använder ett enkelt banläggningsprogram för orientering vid namn Purple Pen, allt enligt kunden önskemål.

När vi producerar kartor använder vi digitala hjälpmedel i form av höjdkurvor från lasermaterial, digital ritplatta i fält med GPS och ett digitalt kartritarprogram vid namn OCAD. Vi får eller i vissa fall köper grundmaterial från kommunen där vi arbetar i form av kommunernas primärkarta. Om grundmaterialet kostar pengar så läggs det på priset för produktionen av kartan. När vi ritar kartorna spenderar vi självklart den mesta tiden ute i fält och skissar ned hur verkligheten ser ut. Vi samarbetar alltid också för att få en så korrekt avbild av verkligheten som möjligt. När vi är färdiga i fältet finslipar vi kartan hemma framför datorn och adderar en fin layout med ram och eventuellt en teckenförklaring beroende på vad kunden önskar.

När ni anlitar oss så tecknar vi ett skriftligt avtal för projektet och håller nära kontakt med er under hela produktionen. Vid leverans av kartan kommer en faktura att skickas till er från registrerat aktiebolag Parasitus AB.

Pristabell för Kartor

PrisklassStorlekPris/m2
Liten karta1:500 – 1:1000~0.25 kr/m2
Mellan karta1:1001 – 1:2500~0.17 kr/m2
Större karta1:2501 –~0.08 kr/m2
Revidering Sprintkarta1:4000~0.02 kr/m2
Nyritning Sprintkarta1:4000~0.04 kr/m2
Revidering Skogskarta1:15000~0.009 kr/m2
Nyritning Skogskarta1:15000~0.018 kr/m2

Alla priser är exklusive moms. Eventuella priser för grundmaterial kan tillkomma. Priserna är förhandlingsbara utifrån förutsättningarna för det givna uppdraget.

Prisexempel

Nedan syns en av Kartkompaniets tidigare kartor, just denna kostade skolan 10 000 kr och täcker en yta på 59 000 m2. Skalan för just denna karta är 1:2000 och detaljrikedomen är hög. Till exempel är alla lyktstolpar markerade på denna karta. Om skalan varit mindre hade detaljrikedomen inte varit lika hög och därmed kunde kartan ha täckt en större yta för samma pris.

Inte övertygad?