Om oss

Hur jobbar vi?

Kartkompaniet startade när vi fick vårt första uppdrag, en skolgårdskarta åt Byleskolan. Nu har Kartkompaniet växt till ett initiativ för att förbättra skolkartor i Täby och angränsande kommuner. Vårt mål är att eleverna på skolorna som skaffat en ny karta ska tycka att orientering är kul och vilja fortsätta med det även efter skoltid. När vi ritar kartorna åker vi alltid till platsen där kartan ska vara och tar god tid på oss att rita hur terrängen ser ut innan vi finslipar kartan hemifrån. Vi som ritar samarbetar alltid under produktionen för att få ett bättre perspektiv på hur verkligheten bäst ska redovisas på kartan. Vi förstår också betydelsen av gott samarbete mellan oss och våra kunder. Vi håller under hela produktionen kontakt med kunden och tar gärna emot kundens synpunkter på produkten. Vi har med start 2022 utökat våra tjänster till att även erbjuda reviderings eller nyritningstjänster åt orienteringsklubbar samt en bredare geografisk begränsning för våra uppdrag. Våra skogs och sprintkartor produceras alltid i enlighet med gällande normer samt med digitalt stöd i fält för bästa möjliga resultat.

Noa Helgars

Noa är en orienterare född 2005 som tränar och tävlar för Täby OK. Han går Naturvetenskapsprogrammet på Celsiusskolan i Uppsala där han även går NIU orientering. Han har orienterat sedan han var liten och har jobbat på flera kartor tidigare. Både skogskartor, sprintkartor och skolkartor. Han bor i Vallentuna och har vid det här laget väldigt god erfarenhet av kartproduktion för orientering då han har producerat flera egna orienteringskartor. Han har även, likt Elias, varit med och producerat alla tidigare kartor för Kartkompaniet. Från och med juli 2024 kommer Noa rita kartor på heltid.

Mail: noa.helgars@gmail.com

Tel. 070 770 55 71

Elias Ljungdell

Elias är född 2005 och går Teknikprogrammet på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge, där han också går NIU orientering. Han har orienterat med Täby OK sedan han var liten. Elias har jobbat på Kartkompaniets alla tidigare projekt, både Byleskolan och Hägerneholmsskolan samt några andra mindre projekt, och han kommer även fortsätta arbeta på Kartkompaniet på helger och lov.

Mail: elias.ljungdell@gmail.com

Tel. 076 063 94 95