Om oss

Hur jobbar vi?

Kartkompaniet startade när vi fick vårt första uppdrag, åt Byleskolan. Nu har Kartkompaniet växt till ett initiativ för att förbättra skolkartor i Täby och angränsande kommuner. Vårt mål är att eleverna på skolorna som skaffat en ny karta ska tycka att orientering är kul och vilja fortsätta med det även efter skoltid. När vi ritar kartorna åker vi alltid till platsen där kartan ska vara och tar god tid på oss att rita hur terrängen ser ut innan vi finslipar kartan hemifrån. Vi som ritar samarbetar alltid under produktionen för att få ett bättre perspektiv på hur verkligheten bäst ska redovisas på kartan. Vi förstår också betydelsen av gott samarbete mellan oss och våra kunder. Vi håller under hela produktionen kontakt med kunden och tar gärna emot kundens synpunkter på produkten. Vi vill också tillägga, att vi inte begränsar oss till jobb från skolor utan även producerar orienteringskartor åt andra.

Elias Ljungdell

Elias är född 2005 och går i 9D på Skolhagenskolan som ligger väldigt nära hans hem. Han har orienterat med Täby OK sedan han var liten och ska börja på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge till hösten för att träna orientering i samband med sina gymnasiestudier. Elias har jobbat på Kartkompaniets alla tidigare projekt, både Byleskolan och Hägerneholmsskolan samt några andra mindre projekt, och han kommer även fortsätta arbeta på Kartkompaniet på helger och under sommaren.

Mail: elias.ljungdell@gmail.com

Tel. 076 063 949 95

Noa Helgars

Noa är en orienterare som tränar med Täby OK, han ska gå orienteringsgymnasium på Celsiusskolan i Uppsala från hösten 2021 men kommer fortfarande arbeta med Kartkompaniet på helger. Han har orienterat sedan han var liten och har jobbat på flera kartor tidigare, både i skog och skolkartor. Noa är född 2005 och går just nu i nian på Skolhagenskolan i Täby. Han bor i Vallentuna och har vid det här laget ganska god erfarenhet av kartproduktion för orientering då han har producerat flera egna orienteringskartor tidigare. Han har även, likt Elias, varit med och producerat alla tidigare kartor av Kartkompaniet.

Mail: noa.helgars@gmail.com

Tel. 070 770 55 71